top of page

The Bliss Kids

Met deze unieke kaartenset komen kinderen van 6-12 jaar in aanraking met alle belangrijke levensthema’s, zoals het leren omgaan met emoties en het creëren van een positief zelfbeeld.

Kinderen hebben iets magisch. Ze zijn puur en helemaal zichzelf. Ze kijken met nieuwsgierige en liefdevolle ogen naar de wereld. En ze denken vrij van regels, kaders en verwachtingen. Een prachtige onbevangenheid die vaak verdwijnt naarmate ze ouder worden. 


In een tijd waarin veel nadruk wordt gelegd op prestatie, ambitie en perfectie, is dat niet vreemd maar wel onwijs zonde, vinden wij. Er worden namelijk veel keuzes gemaakt op basis van wat zekerheid biedt, wat ‘hoort’ of wat jouw omgeving van jou verwacht. Studiekeuzes worden gebaseerd op goede baangarantie (toch maar naar de universiteit want dan heb je in ieder geval dat diploma op zak) en de soms verharde meningencultuur waarin het lastig kan zijn om een andere richting op te gaan dan de gebruikelijke route. Ook op jongere leeftijd zie je dit terug, namelijk dat kinderen vooral worden beloond voor goede cijfers, mooie (sport)prestaties en braaf gedrag.


In deze vrij gerationaliseerde samenleving blijft er soms zo weinig ruimte over voor gewoon zijn: jezelf zijn, vrije tijd, genieten van het moment, je creativiteit en fantasie de vrije loop laten, niks doen, (dag)dromen, fouten maken en daarvan leren, jezelf en jouw gevoelens ontdekken en leren begrijpen, elkaar leren begrijpen, oordeelloos luisteren, er onvoorwaardelijk zijn voor elkaar, liefdevol en respectvol communiceren, op een goede manier je emoties leren uiten, luisteren naar je lichaam en jouw unieke behoeften, leren delen en ontdekken dat er genoeg is voor iedereen, vieren dat iedereen anders is, jezelf leren omarmen, en ga zo maar door. Zaken die zich niet gemakkelijk laten meten maar die zo belangrijk zijn voor ons welzijn.


Met the bliss project willen we thuis en in de klas meer ruimte maken voor de dingen die er echt toe doen. De waardevolle levenslessen die ervoor zorgen dat jij dicht bij jezelf blijft en een leven leidt waar jij gelukkig van wordt.

Project Gallery

bottom of page